Sfaturi pentru întreținerea unghiilor

Se spune că : ”Unghiile sunt cartea de vizită a oricărei femei!” . Perfect adevărat!! Nu-i așa? Nu poți deveni o domnișoară sau doamnă adevarată dacă manichiura ta nu este la locul ei, sănătoasă și îngrijită.

Pentru azi, am pregătit pentru voi câteva sfaturi utile pentru îngrijirea corectă a unghiilor. Pregătiți, pregătite?

  1. Bea multă apă– Apa este cheia succesului dacă îți dorești să ai o piele catifelată, moale și sănătoasă. Cu cât bei mai multă apă, corpul tău va fi mai hidratat, iar pielea, unghiile și părul vor fi mai sănătoase.
  2. Nu agresa unghiile – Atunci când ai nevoie să rupi, să dezlipești, să decojești sau să desfaci ceva, încearcă să folosești ustensile speciale în locul unghiilor, deoarece ți le poți rupe, zgâria, sau se pot exfolia.
  3. Folosește dizolvantul de unghii cât mai rar – Încearcă să eviți dizolvantul care are în componența sa acetonă deoarece aceasta atacă unghiile, le usucă și le oferă un aspect urât.
  4. Folosește un lac de unghii protector– Un lac de unghii transparent protector te apără de zgârieturi, dar în același timp hrănește și fortifică unghiile.
  5. Masează unghiile cu ulei de măsline- Încearcă să introduci în rutina ta de înngrijire trataamentul cu ulei de măsline pentru unghii. Spală-te bine pe mâini cu apă și săpun pe bază de glicerină,usucă-le și cu ajutorul unor dischete demachiante masează fiecare unghie în parte cu ulei de măsline, insistând în zona cuticulelor. Este indicat să faci acest tratatemt o dată pe săptămână,înainte de culcare, ca în timpul nopții unghiile să se regenereze.

Nu uita, unghiile sănătoase sunt semnul unei doamne frumoase.

Sper că ți-a plăcut articolul meu și sper să îți fie de folos. Ne mai vedem ! 🙂

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s