Cum să ai grijă de cuticule fără a le tăia

Bună, din nou! 🙂

Azi vom vorbi despre modul în care trebuie îngrijite cuticulele. Acea pieliță de la baza unghiei care pare uneori inutilă, dar poate arăta chiar și inestetic uneori, are un rol mai important decât am crede. Acesta are rolul de a proteja organismul de infecții.

Dar ce să faci dacă renunți la îndepărtatul cuticulelelor și totuși acestea te deranjează?

Cu toate ne-am pus această întrebare atunci când ni s-a spus că nu e recomandat să îți tai cuticulele. Soluția este să folosești un băț de portocal cu care poți să le împingi astfet încât acestea să fie cât mai puțin vizibile. Pentru un rezultat mai bun, încearcă să faci această procedură după ce ai ieșit sub duș și cuticulele sunt înmuiate de la apa caldă și de la aburi.

Evită substanțele care îți deshidratează cuticulele

Detergenții pe care îi folosești pot să conțină anumite substanțe chimice care să îți usuce mâinile, implicit cuticulele. Ce poți să faci? Încearcă să folosești un detergent cu o compoziție mai delicată și fă-ți un obicei din a purta mănuși atunci când speli vase sau folosești anumite produse care pot fi agresive pentru pielea ta.

Folosește un produs cosmetic pentru dizolvarea cuticulelor

Cuticulele pot fi dizolvate cu ajutorul unor produse speciale disponibile în comerț. Aplică un asemenea produs pe cuticule atunci când îți faci manichiura și vei observa că în câteva secunde acestea vor dispărea.

Cu speranța că acest articol ți-a fost de folos, te invit să citești și celelalte articole disponibile pe blog! Te îmbrățișez! 🙂

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s